Problem loading type library

AitorEGAitorEG Posts: 205Member
Hi everyone,

i am doing an upgrade from NAV2013r2 to NAV2018.
In the old version, I've created a codeunit to manage different connection for an integration with a delivery enterprise. For this, in the procedures of the codeunit, exist different automation variables. In the old server, work perfect, but when I'0m trying o compile this CodeUbnit in NAV2018, in a new server, I get this error:


"Cannot obtain information of the type library
The type library could be damaged or has an invalid format.
Try to register again OLE control or the Automation server"

Any hint?


  • KTA8KTA8 Posts: 72Member
    Have you had the same isues if you use those automations in a different codeunit?
  • AitorEGAitorEG Posts: 205Member
    KTA8 wrote: »
    Have you had the same isues if you use those automations in a different codeunit?

    Well, I'm not sure about that. As I've said, I found this issue when upgrading the application objects from NAV2013r2 to 2018.
    This is a own-created code unit, used for connecting to a web service, so I've just found this error here...
  • AitorEGAitorEG Posts: 205Member
    edited 2018-03-13
    Which standard codeunits can I look for that are using those libraries? Because I found that this is happening also in some pages, but all of them are self made objects, not the standard ones

    Thank you very much
  • AitorEGAitorEG Posts: 205Member
    Any hint with this issue please??
  • xStepaxStepa Posts: 69Member
    Can you post the global/local variables declaration list of the codeunit? Hard to say from one message ...
  • AitorEGAitorEG Posts: 205Member
    CompanyInformation@1100000 : Record 79;
          SIIManagement@1100010 : Codeunit 10756;
          XMLDOMManagement@1100004 : Codeunit 6224;
          SoapenvTxt@1100003 : TextConst 
          SiiTxt@1100002 : TextConst 
          SiiLRTxt@1100001 : TextConst 
          CompanyInformationMissingErr@1100005 :
          DataTypeManagement@1100009 : Codeunit 701;
          XMLDocOut@1100006 : DotNet "'System.Xml, Version=, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'.System.Xml.XmlDocument" RUNONCLIENT;
          LedgerEntry@1100013 : Variant;
          ErrorMsg@1100007 : Text;
          IsIntraCommunity@1100012 : Boolean;
          IsAcceptedWithErrorRetry@1100011 : Boolean;
          GetShipReqData@1000000000 : Report 50068;

    SOME GLOBALS(automation types);
    CustLedgerEntry@1100002 : Record 21;
          VendorLedgerEntry@1100003 : Record 25;
          DetailedCustLedgEntry@1100009 : Record 379;
          DetailedVendorLedgEntry@1100010 : Record 380;
          Customer@1100006 : Record 18;
          Vendor@1100008 : Record 23;
          CountryRegion@1100007 : Record 9;
          RecordRef@1100001 : RecordRef;
          RootXMLNode@1000000002 : DotNet "'System.Xml, Version=, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'.System.Xml.XmlNode" RUNONCLIENT;
          EshiperXMlNode@1000000001 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          XMLNamespaceManager@1000000000 : DotNet "'System.Xml, Version=, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'.System.Xml.XmlNamespaceManager";
          DomTextNode@1000000003 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF87-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMText";
          XMLDomInst@1000000004 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF89-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMProcessingInstruction";
          lvl2XMlNode@1000000005 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          XMLAttributeNode@1000000006 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF85-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMAttribute";
          lvl3XMlNode@1000000007 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          pswdXMlNode@1000000008 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          lvl4XMlNode@1000000009 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          lvl5XMlNode@1000000010 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          companyInfo@1000000011 : Record 79;
          lvl6XMlNode@1000000012 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF80-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMNode";
          PackingDetail@1000000013 : Record 50013;
          LengthAv@1000000016 : Decimal;
          HeightAv@1000000015 : Decimal;
          WidthAv@1000000014 : Decimal;
          Num2String@1000000017 : Text;
          docTypeXMlNode@1000000018 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF8B-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMDocumentType";
          DOMimp@1000000019 : Automation "{F5078F18-C551-11D3-89B9-0000F81FE221} 6.0:{2933BF8F-7B36-11D2-B20E-00C04F983E60}:'Microsoft XML, v6.0'.IXMLDOMImplementation";
          Text100000@1000000020 : TextConst 'ENU=You must specify the Date;ESP=Se debe indicar el tipo de envio';
          Done@1000000021 : Boolean;
          service@1000000022 : Text;
          lpackingHeader@1000000023 : Record 50010;
          paymentId@1000000024 : Code[1];
          TNTService@1000000025 : Record 50026;
          LOB@1000000026 : Code[
  • xStepaxStepa Posts: 69Member
    Well, still hard to say - it seems to be OK. But all automations have something to do with XML - would not be easier to use DotNet assemblies? This code will not work on NST anyway ...

    Try to look at cu1203 (uses cu6224).
  • AitorEGAitorEG Posts: 205Member
    It's quite strange what happened. I erasded the variables, created again, and works ok. Seems that some of the variables weren't resolving correctly the type from the library.

    Thank you all for your ideas!!!!
Sign In or Register to comment.