Options

verbruik boeken foutmelding datum

We krijgen regelmatig de foutmelding “boekingsdatum valt buiten het toegestane bereik” als we verbruik boeken in een productieorder. Het rare is dat in tabel gebruikersinstellingen de user wel gemachtigd is om te boeken op de datum van de boeking.

Ter illustratie:
Het eindproduct bestaat uit
Halffabricaat
Chemicaliën

Om het eindproduct te maken produceren we eerst het halffabricaat.

In juni produceren we middels een productieorder A het halffabricaat (output) die we op voorraad leggen. De productieorder wordt vervolgens gereedgemeld (afgesloten).

In juli maken we een prodcutieorder B om het eindproduct te maken. Het halffabricaat wordt hier als verbruik afgeboekt. Tijdens de boeking van het verbruik krijgen we een foutmelding dat “de boekingsdatum buiten het toegestane bereik valt”, terwijl de user in juli mag boeken. Wanneer ik de instelling van de user aanpas naar juni dan wordt het verbruik wel afgeboekt.
In de grootboekpost tabel zie ik dan dat het systeem een boeking maakt in Juni waar die verwijst naar de reeds afgesloten productieorder A van juni van het halffabricaat met in de omschrijving “Afronding artikel XXXXx van 19-06-16”.

Wie heeft hier ervaring mee en kan ons helpen, wij willen namelijk dat het systeem niet automatisch aanvullende boekingen gaat doen van reeds afgesloten productieorders van voorgaande periodes.

Alvast bedankt.
Sign In or Register to comment.