Options

Verjaardagen overzicht met begin en einddatum

djchrisdjchris Member Posts: 6
edited 2008-03-27 in NAV Dutch speaking only
Hallo allemaal,

Ik probeer een report te creeëren met een request form waarop twee textboxen staan. Namelijk een begin en einddatum die beide globale variabelen zijn. Aan de hand van de periode die opgegeven wordt wil ik een uitfiltering doen van alle klanten die rond die periode jarig zijn.
Dit doe ik met het veld "Geboortedatum" dat een maatwerk veld is in de Customer tabel, tevens een Datumveld. Kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik dit het beste kan doen,

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,

Chris van der Poel

Comments

  • Options
    tinoruijstinoruijs Member Posts: 1,226
    Geboortedatum kun je niet op filteren omdat mensen in verschillende jaren geboren zijn.
    Je moet uit de geboortedatum de maand en eventueel dag halen. Ik zou het tot maand beperken. En ook maand gebruiken op je request form (intMonth).

    Vervolgens in de OnAfterGetRecord van de customer intBirthMonth := DATE2DMY(geboortedatum, 2) gebruiken om de maand te achterhalen.

    En dan een CurrReport.SKIP uitvoeren als intMonth en intBirthMonth ongelijk zijn.

    En je wilt waarschijnlijk ook een filter op geboortedatum van de customer willen plaatsen zodat je alleen customers krijgt met een geboortedatum.

    Succes!

    Tino Ruijs
    Microsoft Dynamics NAV specialist
  • Options
    p.willemse6p.willemse6 Member Posts: 216
    misschien duffe suggestie: terugkerende taak bij de contactpersoon definieren, niet bij de klant. Kun je gewoon je takenoverzicht openen...
Sign In or Register to comment.