Compiling Objects.

Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
How can i compile objects through code in navision 2013r2.

Answers

  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    edited 2018-03-12
    You cannot I'm afraid. Not directly.

    But there is a command line option available in finsql.exe. You can leverage it, by building in NAV a command firing prepared finsql.exe with command line parameters forcing compilation iof all (or selected) objects

    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
    Actually i want on action button from RTC as i click on button the table should be compiled.
  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    Compile-NAVApplicationObject was added in NAV2015
    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    edited 2018-03-12
    Seemab07 wrote: »
    Actually i want on action button from RTC as i click on button the table should be compiled.

    It is a very strange request in my opinion. What sort of problems are you trying to solve? What is the root cause for the request to letting someone to compile a table from the client UI? Bear in mind that a table compilation may have quite dramatic effect on other users, thet may be forced to restart their sessions.
    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
    I am facing the same problem as earlier, My navision get closed when i select the variant code in production order line
  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    Seemab07 wrote: »
    I am facing the same problem as earlier, My navision get closed when i select the variant code in production order line

    and certain table compilation helps? For how long then?
    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
    edited 2018-03-12
    YES...! For 1-2 days
  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    What is changing in the database, object-wise, within the 1-2 day time?
    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
    No when i compile the table my navision work properly after that same issue, then again i have to compile the table
  • Slawek_GuzekSlawek_Guzek Posts: 1,522Member
    Somethinng must have changed in your system if it used to work and then after some time it stopped, and recompilation helps wit the issue. Question is what and how.

    Do you restart the NST in the meantime? Is the failure related in any way to the SQL or NST service restarts?
    Slawek Guzek
    Dynamics NAV, MS SQL Server, Wherescape RED;
    PRINCE2 Practitioner - License GR657010572SG
    GDPR Certified Data Protection Officer - PECB License DPCDPO1025070-2018-03
  • Seemab07Seemab07 Posts: 32Member
    I don't know what is NST and how to restart it.
Sign In or Register to comment.