Options

Stuklijstdagboek automatisch boeken bij gebruik artikel

napriusnaprius Member Posts: 3
edited 2010-10-29 in NAV Dutch speaking only
Hallo,

Ik had een vraagje met betrekking tot het afboeken en bijboeken van voorraad. Er zijn namelijk een aantal producten die wij inkopen in 2 of meer onderdelen, maar die als 1 product naar buiten gaan. Nu hebben wij al stuklijsten gemaakt. Hier komt het probleem:
Als wij deze gereed artikelen boeken op serviceorders of verkooporders hadden wij gehoopt dat Navision ook automatisch de voorraad afboekt van de onderdelen waaruit deze artikelen bestaan. Dit gebeurt helaas niet.

We hebben wel al ontdekt dat men met stuklijstdagboeken semi-automatisch de voorraad kan updaten, maar we hadden het liefst dat de voorraad afgeboekt wordt na het invoeren in serviceorders of verkooporders. Een oplossing zou zijn dat Navision een stuklijstdagboek automatisch uitvoert aan de hand van een ingevoerd artikel in een serviceorder of verkooporder. Kan zo'n link gemaakt worden? Zo ja, hoe?

mvg,

naprius

Comments

  • Options
    lyotlyot Member Posts: 202
    VK-Order: Functies -> Stuklijst weergeven.
    Toont ook ineens alle componenten van die stuklijst, maar zorgt wel voor correcte afboeking.
  • Options
    napriusnaprius Member Posts: 3
    Bedankt voor de reactie. We hadden echter liever niet dat de componenten zichtbaar zijn op de factuur. Overigens werkt dit ook niet bij de serviceorders.
Sign In or Register to comment.