Options

Licentie nodig voor (extra) tabellen

harrahharrah Member Posts: 2
edited 2010-07-16 in NAV Dutch speaking only
Geachte experts,

Betrokken bij een implementatietraject van Dynamics komt de leverancier nu opeens met de mededeling bij de klant aan dat er licentie uitbreidingen nodig zouden zijn om de koppeling met een externe partij mogelijk te maken. Specifiek zou het gaan om 'XML Port' en een '10-pack tabellen' onder het mom dat 'je bij Microsoft per tabel moet betalen (?)". Weet iemand hoe of dat zit?
Bij voorbaat dank,

Comments

  • Options
    SogSog Member Posts: 1,023
    Beste,

    Het licentiemodel van NAV is zeer uitgebreid, per onderdeel, verkoop/aankoop/services/finaniceel,... zijn er verschillende combinaties mogelijk. Ook de objecten zijn hierbij berekend.
    Voor extra zaken die standaard niet in NAV zitten worden tabellen, formulieren, rapporten, dataports, xml-ports en codeunits gelicentieerd. Deze worden per stuk aan de licentie toegevoegd (er zijn ook packs beschikbaar). Met deze objecten kan maatwerk gemaakt. Dit voor onder andere connecties met externe partijen. Dus de partner heeft in dit geval gelijk en de licentie van de klant zal moeten uitgebreid worden. Dit zal telkens moeten gebeuren wanneer er grote stukken maatwerk zullen geïmplementeerd worden.

    Met vriendelijke groeten

    Sog
    |Pressing F1 is so much faster than opening your browser|
    |To-Increase|
  • Options
    Marije_BrummelMarije_Brummel Member, Moderators Design Patterns Posts: 4,262
    Ja, dit is inderdaad correct.

    De programmer omgeving van Dynamcis NAV (Navision) kent verschillende object types zoals tabellen, forms en xml-ports.

    Deze objecten zijn allemaal voorzien van een uniek nummer. Als er nummers worden toegevoegd moeten deze beschikbaar zijn in de klant licentie.

    Je kunt deze objecten tegenwoordig ook in lagere aantallen kopen, dus tabellen per stuk en XML-Ports per 10.

    TIP: Koop de designers. Hiermee kun je zelf als klant aanpassingen doen. De prijs voor de table designer is bijvoorbeeld gelijk aan 10 tabellen, bij deze designer krijg je 10 tabellen gratis.
Sign In or Register to comment.