Why unit cost not in the same value as average cost ?

yugi200186yugi200186 Posts: 9Member
Hi all, this is my first thread as a newbie in this forum and navision. Currently i am using Navision 4.0 SP3 and i'm really really new to this application.
Right now, i want to ask something related to average cost and unit cost in Navision.

My costing method is average for every item and i always adjust cost - item entries every day to make sure the item cost stays updated.
Whenever i visit item card, i see Unit cost field always taken the same value as Average Cost (LCY) field.
But, i wonder why some item that have 0 (zero) qty always have unit cost different from average cost ? Like this :
Average Cost (LCY) = 0.00
Unit Cost = 270.00
It stays like this even if average cost already zero.
Why my unit cost different from average cost (LCY) ? Is there something wrong ? I really appreciate any help you can give me.

Comments

  • bbrownbbrown Posts: 3,019Member
    The item's "Item Cost" only gets adjusted if "Net Invoiced Quantity" is greater than zero.
    There are no bugs - only undocumented features.
  • yugi200186yugi200186 Posts: 9Member
    bbrown wrote:
    The item's "Item Cost" only gets adjusted if "Net Invoiced Quantity" is greater than zero.

    My net invoiced quantity are already greater than zero, but still not updated. see my attachment. :roll:

    gambarrr.jpg
    62K
    gambarrr.jpg 61.6K
  • yugi200186yugi200186 Posts: 9Member
    Hello ? can anyone please help me on this ?
  • Alex_ChowAlex_Chow Posts: 5,035Member
    1. Someone may have dataported in the Unit Cost
    2. Some process only report may have updated the Unit Cost
    3. Custom modification on your database messed up the Unit Cost calculation

    Basically, check your modifications. What you're describing does not occur in native Navision.
  • yugi200186yugi200186 Posts: 9Member
    Alex Chow wrote:
    1. Someone may have dataported in the Unit Cost
    2. Some process only report may have updated the Unit Cost
    3. Custom modification on your database messed up the Unit Cost calculation

    Basically, check your modifications. What you're describing does not occur in native Navision.

    1. Object designer only limited to myself and i didn't do it. If i may, there is one question i want to ask.
    If the unit cost been dataported, the field still work as good as a native nav or not?
    2. I don't get it. could you please kindly explain it to me ?
    3. I will check this asap.
  • Alex_ChowAlex_Chow Posts: 5,035Member
    If you dataport in and changed that Unit Cost field, it may or may not update based on some checks that NAV does.

    Nonetheless, the problem you're describing does nto apply to NAV. So it has to be something custom.
  • SRishiSRishi Posts: 17Member
    Hello Experts,
    I have similar problem but different thing is that, more than 60 % items in Retail Item card are showing '0' Unit cost and average cost in my "Retail Item Card" table it's terrible problem for me. Please experts i need your help ASAP ......... #-o
    I am attaching the Snap Shot of my Item List Screen.
    Zero Unit Cost.png
    342K
  • SRishiSRishi Posts: 17Member
    Hello can any body help me please ???? :cry: :cry:
  • arindomarindom Posts: 52Member
    Hi

    Please check this Item all entries Invoice made or not.I think there is no invoice posted for this Item only GRN made.If there is any output declear for this Item than that production order doesnot finished.
  • SRishiSRishi Posts: 17Member
    Yes Dear Arindom,
    Thanks for reply some items invoice have been posted but they are only few so, I went in Financial Management/Inventory/Costing/and then run the report name is "Adjust Cost Item Entries" then it updated the unit cost of Retail Item Card. Thanks a lot your suggestion really helped me. :D
Sign In or Register to comment.