Tax not calculated for Charges (Item) in Purchase Order

santoshmkcetsantoshmkcet Posts: 287Member
Dear All,

Tax not getting calculated in Purchase Order when Type is "Charges (Item)".

The version is Nav 2009 SP1.

Is it a bug?
Thanks & Regards
Santosh
Where Stones can be transformed to Gold

Comments

  • chengalasettyvsraochengalasettyvsrao Posts: 711Member
    Navision does not calculate Tax on Item Cahrge. This has been confirmed by Microsoft. you have to customize to get what you need.
  • jannestigjannestig Posts: 999Member
    Unless you are referring to an indian localization, the guy above is incorrect or too broad in his statement

    Check your Item charge setup it should have a tax/VAT posting group setup against it to calculate automatically
  • santoshmkcetsantoshmkcet Posts: 287Member
    jannestig wrote:
    Check your Item charge setup it should have a tax/VAT posting group setup against it to calculate automatically

    Thanks for the reply.

    But tax not getting calculated for Item Charges, even after setting the setup.

    I am using Nav 2009 SP1. So I am asking whether it is a bug in this version?
    Thanks & Regards
    Santosh
    Where Stones can be transformed to Gold
  • jannestigjannestig Posts: 999Member
    Nope works for me with no issues, haa your system been customised in anyway?

    What vat posting group did you give it, so when you click F9 on statistics you are not seeing any VAT calculated or do you see a VAT identifier of 0 ?
  • chengalasettyvsraochengalasettyvsrao Posts: 711Member
    jannestig wrote:
    the guy above is incorrect or too broad in his statement

    Dont throw this type of statements without any knowledge on indian localization. :-#
    jannestig wrote:
    Check your Item charge setup it should have a tax/VAT posting group setup against it to calculate automatically

    when it comes indian localization to calucalte the Vat/ sales tax Need not to do any VAT posting setup.There is seperate setup available Sales Tax .
    Santosh wrote:
    So I am asking whether it is a bug in this version?

    it is not bug , MS did not provide that functionality.
  • jannestigjannestig Posts: 999Member
    jannestig wrote:
    the guy above is incorrect or too broad in his statement

    Dont throw this type of statements without any knowledge on indian localization. :-#

    try Reading the whole statement

    "Unless you are referring to an indian localization, the guy above is incorrect or too broad in his statement" =;

    The issue you refer to was listed in version 4.0 it may have changed since then

    https://mbs.microsoft.com/knowledgebase ... vmmzvyprmw
  • chengalasettyvsraochengalasettyvsrao Posts: 711Member
    jannestig wrote:

    The issue you refer to was listed in version 4.0 it may have changed since then

    https://mbs.microsoft.com/knowledgebase ... vmmzvyprmw

    Did you work on the NAV IN 2009 SP1 .?

    your answer is no , so :-#
  • jannestigjannestig Posts: 999Member
    ](*,)
  • santoshmkcetsantoshmkcet Posts: 287Member
    edited 2009-12-03
    :roll:
    Thanks & Regards
    Santosh
    Where Stones can be transformed to Gold
  • ssinglassingla Posts: 2,973Member
    jannestig wrote:
    the guy above is incorrect or too broad in his statement

    Dont throw this type of statements without any knowledge on indian localization. :-#
    jannestig wrote:
    Check your Item charge setup it should have a tax/VAT posting group setup against it to calculate automatically

    when it comes indian localization to calucalte the Vat/ sales tax Need not to do any VAT posting setup.There is seperate setup available Sales Tax .
    Santosh wrote:
    So I am asking whether it is a bug in this version?

    it is not bug , MS did not provide that functionality.

    These kind of responses will certainly lower interest of members in responding to queries of Indian localization [-X
    CA Sandeep Singla
    http://ssdynamics.co.in
  • santoshmkcetsantoshmkcet Posts: 287Member
    Santosh wrote:
    So I am asking whether it is a bug in this version?
    it is not bug , MS did not provide that functionality.

    Thanks for your information. Let me check and get back to you.
    Thanks & Regards
    Santosh
    Where Stones can be transformed to Gold
  • navuser1navuser1 Posts: 1,121Member
    Tax calculation on Charge (Item) in Purchase Order is working perfectly for my database version Nav 2009 R2 (IN).
    And think it should work for Nav 2009 Sp1 (IN) also.
    Now or Never
  • David_SingletonDavid_Singleton Posts: 5,364Member
    Dont throw this type of statements without any knowledge on indian localization. :-#

    Buddy you need to learn to read before you start making stupid remarks like this.
    David Singleton
    Dynamics NAV Freelancer
    Dynamics Book
    Go-Live International
Sign In or Register to comment.