Employee portal installation error

companycompany Posts: 89Member
edited 2011-10-19 in Navision e-Commerce
Hi experts,

My server Configuration:
OS: Windows Server 2008 R2 64 Bit
SQL Server 2008 R2 64 Bit.
Sharepoint Server 2010 64 Bit.
Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1

I have tried to install Navision Employee Portal but getting the following error
Windows Sharepoint Services must be installed on the machine before this installation can continue

I have downloaded the hotfix from partner source but the error repeats.

Please help me

Thanks in advance.


  • rhpntrhpnt Posts: 688Member
    Maybe a stupid reply but I'll give it a shot. Do you have sharepoint "services" (part from windows server-not sharepoint server) installed/enabled on the server?
  • krikikriki Posts: 7,817Member, Moderator
    [Topic moved from 'NAV/Navision Classic Client' forum to 'Navision e-Commerce' forum]
    Regards,Alain Krikilion
    Use the SEARCH,Luke! || No PM,please use the forum. || May the <SOLVED>-attribute be in your title! || Read Forum Rules before making a posting

    »»» Mark your calendar: NAV TechDays 2015 - 19 & 20 November 2015 (!) ««« Visit the conference website: http://www.navtechdays.com
  • MikeDalzielMikeDalziel Posts: 10Member
    Anyone had any luck with this?
  • dayakardayakar Posts: 68Member
    Hi Mike,

    Installation Guide is the best to have look.
  • MikeDalzielMikeDalziel Posts: 10Member
    dayakar wrote:
    Hi Mike,

    Installation Guide is the best to have look.

    Hi, yep, had a look at the installation guide.
    Downloaded the hotfix from microsoft to install on 64bit machines - still get the same error.

    SharePoint Foundation 2010 is installed on the server, but the patch doesn't see it. The information I have found doesn't make reference to 2010 - only WSS3.0 and MOSS 2007
Sign In or Register to comment.